Fredricson fyra i VC-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Både Peder Fredricson och Douglas Lindelöw dubbelnollade i världscuppremiären i Oslo. De slutade fyra respektive femma och tog viktiga poäng inför fortsatta världscupen.

– Det känns alltid bra att få lite poäng här i början, säger Fredricson till SVT Sport.

Sju ekipage gick till omhoppning i världscuppremiären i Oslo, däribland båda svenskarna Peder Fredricson och Douglas Lindelöw. Och båda dubbelnollade – Fredricson med fjärde bästa tid 38,44 och Lindelöw blev femma med 39,27.

– Det är bra att få en bra start på säsongen och hästen har visat styrkebesked så det känns bra att fortsätta, säger Lindelöw.

Vann gjorde tysken Daniel Deusser på Cornet med tiden 36,83.

Första felfria ekipage

Lindelöw och Zacramento blev första ekipage att rida felfritt i första rundan. När femton ekipage hade hoppat var Lindelöw fortfarande den enda utan fel. Banan skördade många offer redan i första rundan men Fredricson såg inga problem med den.

– Jag tycker nästan det är roligare när det är lite svårare bana, säger han till SVT Sport.

För första gången i världscupen red han på Christian K för att All in skulle få vila.

– Jag visste inte riktigt hur han (Christian K) skulle tackla en sån här stor bana men jag tycker han gjorde det bra, säger Fredricson.

Med fjärdeplatsen får han nu 13 värdefulla världscuppoäng.

– Det känns alltid bra att få lite poäng här i början, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.