Henrik von Eckermann tillsammans med Fancy Me stod för en fin insats i Basel, fram tills det sista hindret. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Inga svenskar till omhoppning i Basel

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskar jagade vc-poäng i Basel och det började tufft när Douglas Lindelöw bröt efter fyra tidiga rivningar. För Henrik von Eckermann såg det desto bättre ut men 38-åringen rev på sista hindret och missade därmed omhoppningen.
– Det där var en kanonrunda, fram till sista hindret, sa SVT Sports kommentator Maria Wallberg efter hoppningen.

Douglas Lindelöw kom till Basel på Cheldon med 5 världscuppoäng och en 63:e-plats i totalställningen. Lindelöw, som gick ut som tvåa, har visat på fin form på sistone och det fanns förhoppningar om att ekipaget skulle kunna göra ett avtryck i Schweiz. Men det blev snabbt en rivning för Lindelöw och Cheldon och det skulle bli värre. Efter totalt fyra rivningar valde Douglas Lindelöw att bryta.

– Tråkig start. Jag hade sådana förväntningar på Douglas i dag. Det kändes som att han skulle kunna vara med till omhoppning i dag, sade SVT:s ridsportsexpert Lotta Björe.

Henrik von Eckermann med Fancy Me såg ut att slå till med en superrunda när han gick ut starkt i hoppningen i Basel. Men det skulle bli en tråkig avslutning på rundan när svensken rev på sista hindret.

– Det där var en kanonrunda, fram till sista hindret, sa SVT Sports kommentator Maria Wallberg efter hoppningen.

von Eckermann var, trots sistabommen, nöjd med insatsen från Fancy Me.

– Jag är jättenöjd över hästen. Hon har inte varit på den här nivån innan. Det kändes väldigt enkelt och väldigt bra. Hon är lite vild i sina tankar men en riktig kämparhäst, säger Henrik von Eckermann i SVT:s sändning.

Utöver de svenska insatserna var det många ekipage som stod för fina hoppning i grundomgången och hela 15 ryttare tog sig till omhoppning. Det blev till slut schweizisk seger där Steve Guerdat tillsammans med Victorio Des Frotards vann, en halv sekund före fransmannen Julien Epaillard

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer