Peder Fredricson / arkiv. Foto: Bildbyrån

Ingen pallplats för det svenska hopplaget i Rotterdam

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska hopplaget slutade på en åttonde plats i Rotterdam efter en misslyckad första runda med sammanlagt 15 fel.

Det var framför allt ett hinder som ställde till rejäla problem för det svenska laget som stod överst på prispallen i förra årets nationshoppning.

Trots att Peder Fredricson och H&M Christian K inledde tävlingen med en felfri runda och sex hundradelar till godo med tiden i den tuffa banan så tog det stopp för Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle. En vägran vid det tredje hindret och ekipaget drog på sig totalt sju fel.

Samma hinder orsakade sedan även problem för både Fredrik Jönssons Cold Play och Henrik von Eckermanns Newton Abbot och det såg mörkt ut för det svenska laget som gick ur den första omgången med 15 fel och en sjunde plats.

– Det visar bara att man aldrig kan vara säker när det gäller hästar och hoppning, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till ridsport.se.

Rejäl upphämtning

I den andra omgången gick det desto bättre där laget gjorde en rejäl upphämtning. Fredricson inledde även där felfritt och följdes av allt bättre prestationer från de övriga ekipagen. Totalt endast fyra fel men det räckte inte för att ge svenskarna en bättre placering.

– Både Rolf-Göran Bengtsson och Fredrik Jönsson kom tillbaka med bra rundor. Henrik von Eckermann utgick när hans resultat inte kunde förbättra lagresultatet. Ett bra beslut tycker jag, vi kommer tillbaka en annan dag, säger Ankarcrona.

Segrade i Rotterdam gjorde Belgien med Tyskland på en andra plats och Nederländerna samt USA och Schweiz på en delad tredje plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer