Felfri Fredricson bäst av svenskarna

Publicerad

Peder Fredricson var sist ut av svenskarna i hoppningens första VM-klass.
Då var stjärnan felfri med hästen Christian K och placerade sig som tolva, bäst av de blågula ekipagen.
– En relativt stabil runda. Jag visste att jag inte hade chansen att hamna topp fem, säger Fredricson till SVT Sport.

Det var höga förväntningar på det svenska hopplandslaget som i dag gick in i ridsport-VM i amerikanska Tryon – och det blev en fin blågul start.

Fredrik Jönsson, som gjorde mästerskapsdebut som hoppryttare, var först ut av de fyra svenskarna med hästen Cold Play. Ekipaget stod för en felfri runda och var hur stabila som helst.

– Jag är jättenöjd, han hoppade jättefint. Jag vet att den här rundan inte är vår bästa, han är inte jättesnabb, men vi gjorde ett bra resultat för oss, säger Fredrik Jönsson till SVT Sport.

Fredrik Jönssons felfria hoppning

Lagkompisen Malin Baryard-Johnsson var snabbt framme och grattade Jönsson. En stund senare var det hennes tur.

Stjärnan noterades för ett nedslag med hästen Indiana, men trots det en lovande start.

– Hon började fantastiskt i dag, känslan är jättebra. Hon blir svår vartefter det går och då tappar jag henne lite, säger Baryard-Johnsson till SVT Sport.

Malin Baryards första ritt

Henrik von Eckermann var näst på tur av svenskarna och hade som mål att rida så snabbt att ett nedslag inte skulle påverka nämnvärt. Och så blev det.

Det såg länge bra ut, men på elfte hindret var ekipaget nära en rivning, och på hindret därpå kom det.

– Nu hade jag ett nedslag och var snabb och är med, hade jag ridit långsamt kanske jag hade haft ett nedslag ändå och då hade jag inte varit med alls. Det var en avvägning jag fick göra. Hon har hoppat bättre, men på den här banan går det fort och jag var tvungen att släppa på bromsen lite grand, säger von Eckermann till SVT Sport.

Von Eckermanns första ritt

Sist ut av svenskarna var dubble Jerringprisvinnaren Peder Fredricson som var felfri med Christian K. Tiden 80,66 placerade ekipaget på tolfte plats.

– Jag var egentligen aldrig riktigt illa ute någonstans. Han är lite svårmanövrerad och man får jobba med honom och improvisera på banan, men jag tycker att han skötte sig jättebra, säger Fredricson till SVT Sport.

Fredricsons felfria hoppning

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona ändrar startordningen till laghoppningens första omgång på torsdagskvällen. Henrik von Eckermann inleder och följs av Malin Baryard Johnsson, Fredrik Jönsson och Peder Fredricson.

Se första delen av hopptävlingen här:

Hopplandslaget

Visa

Malin Baryard-Johnsson – Indiana
Peder Fredricson – Christian K
Henrik von Eckermann – Mary Lou
Fredrik Jönsson – Cold Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer