Fredrik Jönsson. Foto: Bildbyrån

Jönsson stora vinnaren på Ryttargalan

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällen samlades Sveriges ridsportselit på Grand Hotel i Stockholm för att prisa de som skördat framgångar under året. Och den stora vinnaren på galan var hopplandslagets Fredrik Jönsson.

Fredrik Jönsson tog hem priset för årets bragd för sin insats i VM i Tryon dit han kom som debutant i hoppning men blev bäste svensk i hoppningen.

– Jag tackar och bugar, det var fantastiskt kul att man kunde göra något som var helt okej, sade Jönsson i sitt tacktal.

Men han skulle få gå upp på podiet ännu en gång då han tillsammans med Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricsson och Henrik von Eckermann vann priset för årets prestation, efter det historiska VM-silvret i laghoppning på VM i Tryon.

Priset till årets häst gick till Well Done de la Roche, Patrik Kittels VM häst som stod för två personbästan och en fjärde respektive femteplats i Grand Prix och Grand Prix Special i VM i Tryon tidigare i höstas.

– Hon har en enorm vilja att alltid vara till lags. Jag tror att det kännetecknar en bra häst över lag. Vi är ingenting utan våra hästar, säger ryttaren Patrik Kittel om Well Done.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.