Irma Karlsson och Ida Van De Bisschop Foto: Bildbyrån

Karlsson: ”Den svenska publiken är väldigt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med stoet Ida Van De Bisschop har Irma Karlsson tagit sig upp och tävlat med de största ryttarna i världen. Förra året kom hon tvåa i Grand Prix under Falsterbo Horse Show. I år får hon chansen igen.

Förra året kom Irma Karlsson tillsammans med hästen Ida Van De Bisschop tvåa i Grand Prix under Falsterbo Horse Show. När truppen presenterades var Irma Karlsson än en gång en av ryttarna som blivit uttagna.

– Det ska bli väldigt roligt, framförallt. Jag har ju ridit i Falsterbo några år och det är alltid en jättehäftig känsla att rida inne på den arenan. Den svenska publiken är väldigt bra. Det jag framförallt har som minne är när jag kom tvåa på Grand Prix förra året, det var en väldigt cool känsla, säger Karlsson till SVT Sport.

Tidigare i år deltog Irma, tillsammans med Ida Van De Bisschop, i världscupfinalen under Göteborg Horse Show. Tyvärr ledde två vägran till att ekipaget fick utgå och sedan dess har stoet fått vila en hel del. Falsterbo blir ekipagets första stora klasser sedan i våras och Karlsson är hoppfull även om målen inte är så höga.

– Ida har haft lite längre uppehåll men gjorde sin första tävling helgen som var nu, men hon har inte gjort så stora klasser på senaste, så jag får se lite på hennes form hur det är och så. Så jag kan egentligen inte ha jättehöga mål. Men jag vet att är vi i bra form och allt känns bra så är hon kapabel till allting, säger Karlsson.

SVT sänder Falsterbo Horse Show den 11-14 juli.

Här är truppen

Hoppning

Malin Baryard Johnsson

Peder Fredricsson

Fredrik Jönsson

Annika Axelsson

Rolf-Göran Bengtsson

Linda Heed

Jacob Hellström

Stephanie Holmén

Irma Karlsson

Douglas Lindelöw

Dressyr

Juliette Ramel

Malin Wahlkamp-Nilsson

Patrik Kittel

Minna Telde

Paulina Friberg

Charlotte Haid Bondegaard

Denise Ljungkvist

Ida-Linn Lundholm

Jacob Noerby Sörensen

Jennifer Svensson

Ulla Håkansson

Alva Lander

Julia Söderström

Isabella Tovek

Till hopptruppen tillkommer fyra ryttare som kvalar in via söndagens final i Swedish 7-star Spring Tour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.