Peder Fredricson vinnare i Grand Prix-hoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson vann GP-hoppningen i Global Champions Tour-tävlingen i Stockholm. Malin Baryard-Johnsson tog andraplatsen.

– Det känns helt otroligt, säger Fredricson till SVT Sport.

Peder Fredricson och All In vann Grand Prix-hoppningen i Global Champions Tour-tävlingen i Stockholm. Även på andraplatsen blev det svenskt genom Malin Baryard-Johnsson och Indiana.

Av sju svenskar kvalificerade till GP:n var det bara Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson som tog sig vidare till omhoppningen. Och väl där blev det en blågul affär.

Baryard-Johnsson och Indiana gick ut näst sist och klev efter en felfri runda upp i överlägsen ledning före belgaren Jos Verlooy och Caracas.

Sedan var det dags för Peder Fredricson och All In som inte heller de gjorde något misstag, utan kunde till sist vinna med nästan 1,5 sekunder och därmed kamma hem förstapriset på drygt 1,2 miljoner svenska kronor.

– Det känns helt otroligt. Jag är så himla glad. Jag har försökt vinna GP-tävlingar hela året och så gör jag det på hemmaplan. Det känns fantastiskt, säger Peder Fredricson till SVT.

– Malin var otroligt snabb och jag visste att det skulle bli svårt att slå.

– Det är helt magiskt. Surt att inte få vinna, men när Peder kliver in också. Vilken tävling. säger Malin Baryard-Johnsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.