Kaxig häst krossade Fredricsons gulddröm

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan Peder Fredricson var ute efter sitt första SM-guld vid inomhushoppningen i Trollhättan. Men det slutade med en femteplats för honom och Christian K. Sissela Smith på Casemiro vann efter omhoppning.

– Det är stort att vinna mitt första SM-guld, säger Smith.

Omhoppningen stod mellan Smith på Casemiro och Andrea Persson på Las Vegas. Persson var först ut och hade en rivning. Det gjorde att Smith vid en felfri runda under maxtiden skulle vinna titeln i det fina startfältet som var en positiv effekt av coronainställda tävlingar ute i Europa.

Smith tog det väldigt lugnt med Casemiro och nådde målet felfri efter 43,96 och underskred precis maxtiden på 45 sekunder.

– Jag har nog inte förstått det själv. Jag bestämde mig för en stabil runda och gav honom en ärlig chans att bli felfri. Det är stort att vinna mitt första SM-guld och att få vinna på en nioåring, en fantastisk individ som börjar bli kaxig efter att ha fått självförtroende. Vi har ett speciellt band, säger Smith till SVT Sport.

Casemiro hade tagit två 1,45 GP-segrar innan dagens SM-titel.

Andrea Persson var mycket nöjd med silvret.

– Det är bland det största jag hoppat och jag är jätteglad även om det var svårt att gå in först i en omhoppning. Till nästa år hoppas jag att vara med i nationshoppningar för Sverige, säger Persson om dagen och om framtida planer.

Här är hela SM-sändningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.