Patrik Kittel på Delauney vid tävlingar i Lyon, oktober 2019. Foto: Arkiv: Bildbyrån

Patrik Kittel vinnare i Dohas grand prix

Uppdaterad
Publicerad
Patrik Kittel vann den internationella dressyrens grand prix i Doha på Delauney. Ekipaget fick 74,413 procent av domarna. Johanna Due Boje och Mazy Klovenhoj slutade sexa på 69,826 medan Jacob Nørby Sørensen kom elva på Romeo med siffrorna 67,674.

I hoppningens inledande 1,55-klass förde Henrik von Eckermann sin Fancy Me felfritt över samtliga hinder och tiden räckte till fjärde plats. Även Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente var felfria och landade på åttondeplats.

Plats fyra, men den här gången en delad sådan, gällde även i 1,60-hoppningen för von Eckermann. Landslagsstjärnan var felfri i såväl grundomgången som omhoppningen på Best Boy. Snabbast av alla var fransmannen Julien Epaillard.

Peder Fredricson utgick på Chacco Dia. Fredricson har för övrigt fått en ny häst. Det är den åttaåriga franska hingsten Catchar Mail.

– Jag kommer att rida Catchar Mail åt ägaren Haras de Brullemail, säger Fredricson till World of Showjumping.

ARKIV: Här slår Kittel rekord efter magisk ritt (1 december 2019)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Patrik Kittel och hästen Well Done de La Roche slog svensk rekord på hemmaplan Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer