Klart: Bragdguldet till hopplandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Efter OS-guldet i laghoppning i somras står det nu klart att det svenska hopplandslaget får Bragdguldet, som delas ut av Svenska Dagbladet.

De svenska ryttarna levde upp till alla förväntningar under sommarens OS i Tokyo och hoppade hem ett historiskt OS-guld.

En stark prestation av trion Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann. Och nu prisas de ytterligare när de tilldelas Svenska Dagbladets pris för årets svenska idrottsprestation, det klassiska Bragdguldet.

– Det känns jättebra. Det var lite spännande de sista minuterna där men när jag hörde svaret blev jag jätteglad, säger Fredricson till SVD.

– Vi var ett bra team som verkligen ville ta guld och vi kämpade hela vägen.

SVT Sports kommentator Maria Wallberg om att hopplandslaget vinner Bragdguldet:

– Det är första gången som ridsporten får den här utmärkelsen trots att ridsporten har skördat framgångar förut. Jag tror att det sänder inspiration till hela ridsportsverige. Utöver OS-guldet har de här tre ryttarna fortsatt att leverera starka prestationer.

Hör guldtrion berätta om vägen till lagguld:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.