Foto: Bildbyrån

Klart: Douglas Lindelöw blir av med topphästen

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Douglas Lindelöws EM-häst Zacramento har varit många.

Nu är det klart att hästägaren avslutar samarbetet med Lindelöw.

– Det är klart att det är tråkigt, även om jag haft tid att vänja mig vid tanken, säger ryttaren till SVT Sport.

Inför VM i somras meddelade Douglas Lindelöws hästägare att Zacramento, som Lindelöw bland annat ridit EM på, skulle säljas och därför var ett VM inte aktuellt.

Men ingen försäljning blev offentlig och för bara några veckor sedan såg läget ut att ha förändrats – då sa Douglas Lindelöw till SVT Sport att han med största sannolikhet skulle fortsätta tävla valacken. Det efter att en försäljning varit så gott som klar men sedan inte fullföljts.

Nu meddelar dock hästägaren Tove Håkansson, via sajten Hippson, att hon avslutar samarbetet med Douglas Lindelöw. Hon hyllar det jobb Lindelöw gjort med hästen, men menar att vissa delar av samarbetet inte fungerat lika bra.

I ett mejl till hästsajten Hippson skriver hon:

”Därför väljer jag nu att ta hem hästen till mitt eget stall för att kunna fundera och hitta bästa lösningen framöver.”

”Svårt att kombinera”

Till SVT Sport säger Douglas Lindelöw att det förts diskussioner under ett par veckor.

– Men vi kom inte riktigt fram till en gemensam framtidsplan.

– Det är klart att det är tråkigt, även om jag haft tid att vänja mig vid tanken. Men det är en jättefin tävlingshäst och vi har gjort otroligt mycket bra tillsammans.

Vad var det som ni inte var överens om?

– När man har en häst som tävlar på högsta nivå är det nästan ett måste att ha en lite längre planering med tävlingar. Det är svårt att kombinera med försäljning på det sättet. Det är svårt om förbundskaptenen ger mig en plats på en tävling, och så blir hästen såld, säger Lindelöw.

– Det är en hennes häst och hon har en tydlig målsättning om en försäljning. Jag är mån om att hennes vilja ska gå först.

Tidigare har du sagt att ni skulle fortsätta ert samarbete efter att Zacramento säljs – kan det fortfarande bli möjligt?

– Vi får invänta vad som händer med Zacramento så får vi se om vi kan ha ett samarbete framöver.

Har du hästar på gång som kan fylla ut Zacramentos plats?

– Ja, det har jag. Jag har tävlat ganska intensivt med de kommande hästarna. De gör bra saker hela tiden. Jag har goda framtidsutsikter. Jag har en plan med Henrik (Ankarcrona, förbundskapten) framöver, så får vi se när de är klara för de riktigt stora uppgifterna.

Långsiktiga hästägaren Stall Zet har gått in och förvärvat två nya hästar till Lindelöw – 9-årige Casquo Blue och 8-åriga Kimba du Soleil.

SVT Sport har försökt nå Tove Håkansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.