Peder Fredricson och Hansson WL under Göteborg horse show i år. Foto: Bildbyrån

Klart: Fredricsons stjärnhäst säkrad

Uppdaterad
Publicerad

Hoppryttaren Peder Fredricson har en ny stjärna i Hansson WL. Intresset för hästen har varit stort men nu är det klart att hästen får stanna i Fredricsons stall.
– Det känns såklart helt fantastiskt, säger Fredricson till SVT Sport.

Fredricson började rida Hansson WL i början av året och det blev genast en succé. Ekipaget har redan visat framfötterna på de största tävlingsbanorna, bland annat vann de Grand Prix-klassen i Global Champions Tour i Cannes.

Men med framgångarna har också köparna visat intresse.

– De största stallen i världen har hört av sig. Det blir förfrågningar på varje tävling. Egentligen har vi redan väntat för länge och sagt nej tack många gånger, sa Sven Ingvarsson till SVT Sport i juni.

Planen var att hitta en ägarkonstellation så att Hansson kunde stanna i Sverige.

Nya ägaren nöjd

Nu är lösningen här – Astrid Ohlin, som sedan flera år tillbaka är en av Peders trogna hästägare, har gått in och köpt en del av hästen.

– Det känns såklart helt fantastiskt. Det är en riktigt kul häst att ha i stallet. Astrid Ohlin och jag har ägt hästar ihop i 20 år tillsammans så det är kul att hon får äga en sådan här häst, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Hur nervöst har det varit, när du vetat hur bra han är men att du kanske inte skulle få ha kvar honom?

– Jag visste ju vad jag gick in med och att det är många som är och drar i de här hästarna. Han var på väg bort några gånger men nu lyckades vi lösa det här på det här sättet.

Fredricson är glad över att kunna fortsätta arbetet med Sven Ingvarsson, som är en välkänd hästhandlare.

– Han har ett fantastiskt bra öga för hästar. Vi har haft fem, sex hästar här från honom tidigare men det här är den första som han fortfarande är ägare i.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer