Peder Fredricson. Foto: Bildbyrån

Klart: Här är hoppryttarna till EM

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Ankarcrona har tagit ut hoppryttarna till EM.

Om någon från OS-guldlaget är med? Bara Peder Fredricson.

– Det är fem starka ryttare och fem mycket kapabla hästar, säger Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

EM i hoppning avgörs i Tyskland, Riesenbeck, mellan 30 augusti till 4 september. Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona har nu tagit ut ryttarna som ska delta, och endast en av OS-guldmedaljörerna ingår.

Det handlar om följande namn: Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson Zanotelli och Evelina Tovek.

– Jag har tillräckligt många ryttare att välja mellan för att vi ska kunna skicka ett slagkraftigt lag även till Tyskland och EM, säger Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

För kort vila

Tanken var från början att EM skulle gå i Ungern. På grund av att OS flyttades till 2021 bestämde det internationella ridsportförbundet att ändra startdatum och plats.

OS-guldlaget, exklusive Fredricson, tvingas stå över mästerskapet då viloperioden från OS till EM blir för kort för hästarna. Fredricson deltar då han byter häst. Han kommer att hoppa med Catch Me Not S.

– Det är fem starka ryttare och fem mycket kapabla hästar. Det är första gången på den här nivån för alla hästarna och jag är övertygad om att de växer med uppgiften.

–  Det ska bli fantastiskt roligt med ännu ett mästerskap, och förhoppningsvis ett lika spännande.

”Ser inte att jag har medaljchans”

Rolf-Göran Bengtsson var reserv i OS och ser nu framemot att rida i ett mästerskap igen. Till EM kommer han med hästen Ermindo W som gör mästerskapsdebut.

– Det ska bli spännande, det ser jag framemot, säger han till SVT Sport.

Vad tror du om dina chanser i EM?

– Det är alltid så när man rider på mästerskap med en häst för första gången så är det svårt att säga. Jag ser inte att jag har en medaljchans direkt eftersom hästen är rätt grön. Det är hans första mästerskap och då får man göra sitt bästa och se hur långt det räcker.

Svenska hopptruppen till EM

Angelica Augustsson Zanotelli, Pjungstadt, Tyskland – Kalinka van de Nachtegaele

Rolf-Göran Bengtsson, Breitenburg, Tyskland – Ermindo W

Peder Fredricson, Vitaby – Catch Me Not S

Douglas Lindelöw, Hörby – Casquo Blue

Evelina Tovek, Ätran – Winnetou de la Hamente Z (reserv)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.