Foto: Bildbyrån

Landslagsekipaget tillbaka efter paus

Uppdaterad
Publicerad

EM-ryttaren Therese Nilshagen är i Stockholm för att tävla i top ten-klassen där flera av världens bästa dressyrekipage deltar. För hennes Dante Weltino är det första tävlingen efter EM i augusti.

– Det är ett medvetet val att han inte tävlat. säger Nilshagen till SVT Sport.

Det är ett stjärnspäckat startfält i top ten-klassen under Sweden international horse show i Friends arena i helgen. Bland annat kommer världsettan Isabell Werth till start. Där ibland finns också Therese Nilshagen. Hennes Dante Weltino gör comeback efter den tävlingspaus han har haft efter EM i augusti.

– Han har inte gått sedan EM, vi får se lite. Men jag tycker vi har en fin form så vi får hoppas att vi kan visa det inne på banan också, säger hon till SVT Sport.

– Det är ett medvetet val att han inte tävlat. Det är alltid en stor uppladdning inför ett mästerskap så både för häst och ryttare är det sunt att varva ner lite.

Hur Dantes tävlingsform är, ja det är inte helt enkelt att säga.

– Ja, det får vi se. Dante är en häst som har ganska mycket temperament, det skulle kunna hända att lite överskottsenergi kommer fram någonstans i programmet. Han tycker att det är väldigt kul att komma ut igen, han är en sådan häst som njuter av atmosfären.

– Jag hoppas att han är lika laddad som jag.

Det är ett riktigt starkt startfält, vad säger du om det?

– Så är det varje år här, det är det man räknar med när man kommer hit. Det blir inte lätt, men alla får göra sitt bästa så får vi se hur det slutar

Du var femma förra året, vad är målsättningen i år?

– Målet generellt är att rida en så bra runda som möjligt, det är det enda jag kan påverka. Så får vi se hur långt det räcker. Men jag är själv väldigt nöjd om vi får till en riktigt bra runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.