Von Essen: ”Någon skrek att det brann” Foto: Bildbyrån

Landslagsryttare fick fly jättebilbrand

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals bilar förstördes när en brand bröt ut i ett stort parkeringsgarage i Liverpool i Storbritannien. Svenska landslagsryttaren Angelie von Essen hade sina hästar i garaget och fick rädda dem undan lågorna.

Det flera våningar höga garaget har kapacitet för 1 600 bilar. Alla fordon som stod parkerade där när branden bröt ut har förstörts, enligt polisen. Enligt BBC rör det sig om upp till 1 400 bilar.

Garaget ligger precis bredvid en arena där hästtävlingen Liverpool Horse Show pågick. En våning i garaget fungerade som tillfälliga stallar för tävlingshästarna.

”Någon skrek”

Där hade Angelie von Essen tillsammans med sin fästman James Davenport sina två hästar, skriver Sportbladet. De fick tillsammans med ryttare, publik och funktionärer evakuera de drygt 250 hästarna efter brandmännens klartecken.

– Någon skrek bara att det brinner i stallarna, säger James Davenport till tidningen.

De fick ut sina hästar i tid.

– Men det var fruktansvärt, helt fruktansvärt, säger Davenport.

Däremot har deras bil med dyra sadlar och nyårskläder i troligen förstörts.

Räddningstjänsten bekämpade branden i flera timmar och staden öppnade ett kriscenter för människor som inte kunde ta sig hem. Närliggande fastigheter evakuerades på grund av röken.

Ställde in tävlingen

Stadens borgmästare Joe Anderson tackar på Twitter alla människor som ställt upp med skjuts och husrum.

En inledande utredning tyder på att branden började med att ett fordon fattade eld. Det finns ingen brottsmisstanke. Larmet kom vid 16.30-tiden på nyårsaftonen.

Programmet för hästtävlingen, som pågått i några dagar i Liverpool Echo Arena, ställdes in. Inga människor eller hästar skadades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.