Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Sverige trettonde i VM: ”Tror vi kan avancera”

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Lindbäck, som inte är med i det svenska laget, var bäste svensk i dressyren på VM i fälttävlan. Efter dressyren ligger han och hästen Focus Filiocus på en 27:e plats med 29 straff. Laget är på en trettondeplats av sexton lag.

Dressyren blev ingen succé för det svenska laget på fälttävlans-VM i italienska Pratoni. Bäst av de svenskar som ingår i laget var Aminda Ingulfson och Joystick, men det räckte ändå inte till mer än en 43:e plats individuellt. Lindbäck har ändå bara sju straffpoäng upp till bronset.

Efter det kom Sofia Sjöborg med Bryjamolga van het Marienshof Z (54:e plats), Frida Andersen med Box Leo (67) och Malin Josefson med Golden Midnights (82) i fallande ordning.

Laget är på 13:e plats och där leder Storbritannien före Tyskland och USA. Deras avstånd till medalj är drygt 20 straff.

– Jag tror vi kan avancera en hel del. Jag räknar med fyra bra, felfria terrängrundor. Men allt kan hända så man vet inte riktigt, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till SVT Sport.

Individuellt är det tysken Michael Jung och hästen fischerChipmunk FRH som leder. Tvåa är brittiskan Laura Collett och trea är hennes lagkamrat Yasmin Ingham.

Nu fortsätter VM i fälttävlan med terrängritt och hoppning under helgen.

De sju främst placerade lagen på VM är klara för OS – Frankrike har som värdnation redan en given plats.

TV-TIDER FÖR FÄLTTÄVLANS-VM 2022

Lördag 17 september

10.15-16.00 Terrängritt – lag och individuellt, SVT1/Play

Söndag 18 september

11.15-13.10 Hoppning – lag och individuellt, grupp 1 SVT1/Play

14.30-16.00 Hoppning – lag och individuellt, grupp 2 SVT1/Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.