Lindelöw: ”Det är såklart helt otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter kvällens sista deltävling står det klart att Douglas Lindelöw är klar för sin första världscupfinal. – Det är såklart helt otroligt det är det tydliga målet jag har satt upp här inför världscupsäsongen, säger han till SVT Sport.

Douglas Lindelöw låg bäst till av svenskarna i totalen inför söndagens världscuphoppning. Efter en felfri grundomgång tillsammans med Casello över 1,60-hinder såg det onekligen bra ut.

Men en bom föll i omhoppningen och ekipaget slutade till sist på en niondeplats – vilket räckte för att ta sig vidare i världscupen.

Göteborg Horse Show 2015

– Jag tycker att det kändes bra, grundomgången var jag absolut helnöjd med, jag red jättebra och hästen hoppade super, säger han efter den sista deltävlingen i Scandinavium.

Svensken rider alltså sin första världscupfinal i Las Vegas i april. Och han siktar högt.

– Jag är väldigt orutinerad ska jag säga, det blir väl kanske mest en läroresa men jag har ändå höga målsättningar.

Nu ska Castello, som är en avkomma efter Rolf-Göran Bentssons Casall, få vila lite. Och Lindelöw hoppas på att hinna göra en start till innan avgörandet i världscupen.

Slutresultatet i den västeuropeiska ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show 2015

Mer i ämnet