Rolf-Göran Bengtsson väljer bort VC-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Rolf-Göran Bengtsson och Casall plockade världscuppoäng genom andraplatsen i söndagens sista deltävling. Men det blir ingen final. – Casall är inte aktuell för att åka över till Las Vegas och mina nästa hästar som står på tur de är inte riktigt så långt än så att de kan vara framme och slåss om några topplaceringar, säger han till SVT Sport.

I april är det dags för världscupfinalen i Las Vegas. Douglas Lindelöw kommer att finnas på plats, men Rolf-Göran Bengtsson stannar hemma.

– Casall är inte aktuell för att åka över till Las Vegas och mina nästa hästar som står på tur de är inte riktigt så långt än så att de kan vara framme och slåss om några topplaceringar därborta så då blir jag egentligen hellre hemma och försöker sätta igång min nästnästa generation istället så att vi fyller upp bakom Casall så mycket som möjligt, förklarar han.

Göteborg Horse Show 2015

Var det sista gången vi fick se Casall i Göteborg?

– Jag kan inte lägga mig fast på att han kommer nästa år men det ligger i en bra tidpunkt och det är relativt tidigt på säsongen innan han kommer att gå över till sitt avelsarbete så jag håller den dörren fortfarande öppen och hoppas på att vi kan få se Casall på banan nästa år igen.

Om två veckor väntar tävlingar i Nederländerna för Casall. Han startar då i en klass på fredagen och går en Grand Prix på söndagen. Och Bengtsson tror på bra chans.

– Hästen är i bra form och han hoppar fantastiskt, berömmer han.

Tidigare i veckan meddelade kretsen kring Casall att det inte blir några fler mästerskap för hingsten. Men det är inte bestämt när han ska sluta tävla. Planen just nu är i alla fall att starta hela den här säsongen. Och sen får man se.

– Någon gång tar det slut och man ska inte tycker vi köra det till så att hästen är för gammal och för trött och inte orkar längre utan att den får avsluta sin karriär på ett värdigt sätt och vara riktigt i toppform.

Slutresultatet i den västeuropeiska ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show 2015

Mer i ämnet