Ingen Casello, det blir istället Udermus för Lindelöw i Världscupen. Foto: Bildbyrån

Lindelöw med i världscupen – men inte på Casello

Uppdaterad
Publicerad

Ägartvisten om Douglas Lindelöws häst Casello fortsätter och hästen har för tillfället tävlingsförbud, något som såg ut att stoppa Lindelöw från att delta i världscuphoppningen. Men nu står det klart att Lindelöw ändå kommer till start och kommer att använda sig av sin andrahäst Udermus under världscupinledningen. ”Ser honom som en slagkraftig häst”, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Douglas Lindelöw har den senaste tiden varit i lite utav ett dödläge. Tvisten med den andra ägarparten i hästen Casello har gjort att Lindelöw inte kunnat tävla, bland annat missade han Nations Cup i Barcelona i september och världscupdeltagandet såg länge ut att vara hotat för 24-åringen. Men nu kommer alltså beskedet att Lindelöw ändå kommer till start i den första världscuptävlingen i Oslo den 18:e oktober, och kommer tävla på sin andrahäst Udermus.

– Han har kännts jättebra i träning och han placerade sig under EM i Aachen. Jag ser honom som en slagkraftig häst, säger Lindelöw till SVT Sport.

Undermus har fungerat som andrahäst bakom Casello under ett antal år och Lindelöw hoppas att han kan fortsätta göra fina resultat, trots Casellos frånvaro.

– Jag har ett bra utgångsläge för att jag ligger så bra till på rankingen, så jag har bra chanser att få tävla mycket. Udermus har legat lite i bakvattnet och det är Casello som fått chansen att visa upp sig mer. Nu är det Udermus tur att kliva fram i rampljuset.

”Hade önskat lite mer förståelse”

När det gäller ägartvisten hoppas Lindelöw att en lösning är på väg och han har förberett sig för att kunna börja tävla på Casello så fort som möjligt.

– Jag och vi i stallet tar hand om honom på bästa sätt, för allas skull, och jag tränar på honom för min egen skull, så att jag kan sätta igång och tävla direkt. Det är det som är upplägget.

Den 23:e november är det förhandling i tingsrätten och då kommer läget att klarna kring Casellos framtid med Lindelöw.

– Vi har kommit med flera förslag och vi förhandlar med dem hela tiden på olika sätt för att nå en lösning. Man kanske hade önskat lite mer förståelse från motpartens sida. Men jag blickar framåt med Udermus och hoppas att det löser sig med Casello.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Världscupen i hästhoppning

Mer i ämnet