• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Louise Svensson-Jähde siktar på EM-medalj

Hon är bästa svensk på världsrankingen, har två hästar kvalade till EM i fälttävlan som börjar på torsdag i polska Strzegom, och hon kommer från ett starkt genrep i Aachen. – Jag har känt mig lugn och glad hela säsongen, jag är redo, säger Louise Svensson-Jähde till SVT Sport.

Förbundskapten Fredrik Bergendorf har valt Wieloch´s Utah Sun som EM-häst. Främst för rutinens skull men också för att Utah Sun gjorde ett mycket fint genrep i Aachen. Ekipaget följde upp en stabil dressyr med en briljant terräng och felfri hoppning.

– Jag hade en väldigt bra känsla. Med samma banbyggare som i Strzegom kändes det bra att få lite koll på linjer och kombinationer, säger Louise till SVT Sport.

Siktar på medalj

TIllsammans med Sara Algotsson-Ostholt, Ludwig Svennerstål och Niklas Lindbäck siktar hon på medalj. Sverige har med sig en tredje plats från Aachens Nations Cup efter mycket stabila insatser. Med tanke på att ingen av de tre ekipagen i siktade på att klara tiden i Aachen så finns det ytterligare några straffpoäng att kapa. Och det kommer att behövas för toppnationerna Tyskland, England och Frankrike är inte lätta att rå på.

– Kan vi rida som vi gjorde i Aachen och kanske toppa lite ytterligare så tror jag att vi kan komma riktigt långt, säger Louise Svensson-Jähde till SVT Sport.

Vad tror du kommer att krävas för att ta hem bronset?

Jag sa medalj, inte brons..., säger Svensson till Jähde till SVT Sport och antyder att de svenska fältävlansryttarna är mer än redo att ta upp kampen om medaljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer