Foto: Bildbyrån

Malin Baryard-Johnsson: ”Vill stå högst upp på pallen”

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar Sweden International Horse Show igång. Hela tre världsettor är på plats och det pratas om att hoppningens startfält är det starkaste hittills. För Malin Baryard-Johnsson och Indiana är målet givet – att stå längst fram på prisutdelningen i Grand Prix-klassen.

– Vi är ett av världens bästa ekipage, säger hon till SVT Sport.

Malin Baryard-Johnsson är både sportchef och ryttare under tävlingarna i Friends arena. EM-hästen Indiana är med, och efter att ha varit felfri i en 1,55-hoppning i Prag förra helgen känner Baryard-Johnsson att alla pilar pekar uppåt.

– Hon är mycket, mycket bra form. Hon hoppade fantastiskt i Prag. Jag tror att hon är supertaggad precis som jag, säger hon till SVT Sport.

För två år sedan var Malin Baryard-Johnsson tvåa i Grand Prix med just Indiana, och förra året hade ekipaget fyra fel. Nu är Baryard-Johnsson taggad för att slå till på tredje försöket.

– För två år sedan var det fantastiskt roligt, det var hennes (Indianas) andra Grand Prix någonsin och det var fantastiskt att vara tvåa. Nu kommer vi hit med lite andra målsättningar förstås, för nu är vi ett av världens bästa ekipage. Det är klart att vi vill stå högst upp på pallen på söndag.

– Jag tycker att det känns bra med förväntningar, jag gillar att sätta höga förväntningar på mig själv också. Jag trivs väldigt bra med det.

”De är på väg upp igen”

I startfältet för hoppklasserna finns många starka namn. Förutom hela EM-laget, med Baryard-Johnsson, Fredrik Jönsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson, kommer bland annat även fransmannen Kevin Staut och britten och EM-silvermedaljören Ben Maher.

– Det är troligtvis det starkaste någonsin, inte bara svenskarna, det internationella startfältet är jättestarkt. Det blir lättare och lättare varje år att få hit ryttarna, de flesta vill komma hit. Nu är det snarare svårt med vilka som får komma, säger Malin Baryard-Johnsson.

Finns det någon svensk ryttare att hålla extra koll på?

– Jag tycker att det är jätte, jätteroligt att Alexander Zetterman och Angelica Augustsson Zanotelli kommer, de är på väg upp igen. Det är väldigt roligt att publiken ska få se dem igen.

SVT sänder från Sweden international horse show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.