Peder Fredricson. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Tredje raka segern för hopplaget i Nations Cup

Publicerad

Sverige fortsätter att plocka poäng i Nations Cup-hoppningen. Det svenska laget tog sin tredje raka seger efter dubbelnollor av Angelie von Essen och Peder Fredricson – Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle behövde inte ens starta.
– Tre vinster på raken det måste vara det närmaste man kommer ett hattrick i den här sporten, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska ridsportförbundet.

Det svenska hopplaget fortsätter att visa framfötterna i Nations Cup när de i dag tog sin tredje raka seger i Hickstead, Storbritannien.

Sverige ställde upp med ett välrutinerat lag och efter tre felfria rundor av Fredrik Jönsson med Cold Play, Angelie von Essen med Luikan Q och Peder Fredricson med Zacramento kunde Sverige gå in i den andra omgången som det ledande laget med noll fel.

Rolf-Göran Bengtsson valde att vila Oak Grove's Carlyle inför den andra rundan då de som fjärde ekipage inte kunde förbättra Sveriges resultat. Ekipaget behövde dock inte heller starta i den andra omgången då Sveriges sista duo, Peder Fredricson med Zacramento, återigen kunde hålla för pressen och sätta nollan.

– Helt fantastiskt. Verkligen starka insatser av Angelie och Peder, Fredrik gör det också jättebra även om det blev en liten miss, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska ridsportförbundet.

Sluta etta med endast fyra fel

Efter två omgångar slutade Sverige i topp med endast fyra fel då Fredrik Jönsson med Cold Play rev på det tredje hindret i den andra rundan. Irland kom tvåa med åtta fel och Italien trea med tio fel.

Den sista deltävlingen rids i Dublin, Irland, den 7 till 11 augusti där Sverige också kommer att delta med ett lag. Därefter avgörs det om laget tar sig vidare till finalen i Barcelona, Spanien, i september.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer