Foto: TT

Ny succé för Fredricson – tvåa i Grand Prix med Hansson

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och Hansson WL fortsätter att leverera på de internationella hoppbanorna. På lördagskvällen kunde Fredricson återigen kliva upp på prispallen efter en andraplats i Global champions tour.

Peder Fredricson inledde lördagen med att ta ut All In, hästen som han tagit OS-silver och EM-guld med, över en 1,55-bana.

För All In, som nyligen gjort comeback på tävlingsbanorna efter några månaders frånvaro, var det här det största hästen hoppat i tävlingssammanhang sedan december förra året. Ekipaget visade inga tecken på att vara ringrostiga utan placerade sig på plats 14, dock efter en runda som inte fokuserade särskilt mycket på en snabb tid.

– Han hoppade jättebra. De var väldigt positivt, och det här var den största frågan han har fått sedan skadan, sa Fredricson till SVT Sport.

– Han behöver några rundor till i kroppen.

Den största framgången kom senare på kvällen när Fredricson återigen visade att Hansson WL är en häst att räkna med i framtiden. I Global champions tours 1,60-hoppning var duon ett av sju ekipage som var felfria i grundomgången.

Fredricson satsade fullt ut i omhoppningen men rådde inte på Scott Brasch, som vann klassen med nästan en sekund före Fredricson.

– Hansson WL har ett fantastiskt record nu och nådde nästan ända fram. Scott var extremt snabb, men vi fick till en ganska optimal runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.