Foto: Bildbyrån

Peder Fredricson trea i St Tropez – ”Det här man har saknat”

Uppdaterad
Publicerad

Världssexan Peder Fredricson slutade trea i den femstjärniga Grand Prix klassen i St Tropez. Det är Fredricsons första pallplats efter tävlingsuppehållet på grund av coronapandemin.

– Det var jättekul, säger Fredricson till SVT Sport.

Av 48 startande var Peder Fredricson och Catch Me Not S ett av nio ekipage som tog sig vidare till omhoppning. Väl där levererade de ytterligare en felfri runda och tiden 38,86, vilket gav en tredjeplats.

– Det är det här man har saknat under tiden utan tävlingar, pulsen när man tävlar på högsta nivå och små marginaler, säger Fredricson.

Klassen vanns av världsettan Steve Guerdat och Victorio des Frostards som var 1,13 sekunder snabbare än Fredricson. Dagens GP i St Tropez är den första internationella femstjärniga Grand Prix- klassen på mycket länge på grund av coronaviruset och lockade ett mycket starkt startfält.

Evelina Tovek slutade på 35:e plats i klassen efter två rivningar med Winnetou de La Hamente Z. Henrik von Eckermann och Peter Pan utgick i grundomgången.

SM i Falsterbo väntar

Efter St Tropez väntar nu två tävlingar i Sverige för Fredricson – först i Sundbyholm och sedan SM i Falsterbo.

– Sedan hoppas jag att det kan vara lite internationella tävlingar igen. Det här var den första femstjärniga och sedan kommer det att dröja innan det kommer en till femstjärnig, säger han.

Han är nöjd med att vara med och hugga i täten direkt efter coronapausen.

– Det är viktigt att man är med när det drar igång. De här poängen är viktiga för att hållas på den här nivån och alla försöker kämpa på för att hållas kvar på den nivån man var när det slutade. Det känns bra att vara uppe i toppen, säger den svenska ridstjärnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.