Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Kittel väljer bort Göteborg för tävlingar i Doha, Qatar. Foto: SVT

Patrik Kittel väljer bort stortävlingen på hemmaplan – åker till Doha i stället

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg Horse Show och världscupen i dressyr i Scandinavium avgörs i slutet av februari.

Tävlingarna krockar med internationella dressyrtävlingar i Doha och nu står det klart att svenska stjärnan Patrik Kittel väljer att tävla i Qatar.

– Det är synd att de lägger två så enormt fina tävlingar samtidigt, det var ett hårt beslut, säger Kittel till SVT Sport.

Göteborg Horse Show i slutet av februari är näst sista chansen att plocka poäng för att ta sig till världscupfinalen i Omaha i april och även första chansen sedan 2020 att möta publiken på Scandinavium.

Men samtidigt arrangeras femstjärniga tävlingar i Doha i både hoppning och dressyr.

– Det ligger en penga- och prestigetävling samtidigt, en tävling jag varit på många gånger. Det är väldigt tråkigt att de krockar, jag hade gärna hoppat på flyget till Doha direkt från Göteborg, men nu går inte det. Det blev Doha, säger Patrik Kittel, sjua och bästa svensk på VM i Herning 2022.

Hur känns det att välja bort Göteborg?

– Usch, det är väldigt... Lite tragiskt, jag älskar Göteborg, det är en av mina absoluta favorittävlingar, jag hoppas verkligen att vi kan få det så att vi kan rida båda, säger Kittel till SVT Sport.

Han säger också att han tagit hänsyn till bästa planen för hästarna när han tog beslutet.

– Det är en chans att komma ut och testa lite med flygningar och så vidare. Man måste se vad som passar var och en av hästarna. Tyvärr, man kan inte göra båda, Patrik Kittel till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.