Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Henrik von Eckermann, här med Mary Lou. Foto: Bildbyrån

Von Eckermann utgick i världscupen: ”Förtroendet finns inte”

Publicerad

Henrik von Eckermann gjorde sin andra start i världscupen med den nya topphästen Hannah. Men hästen bröt ut i kombinationen och därefter valde von Eckermann att utgå.
– Då blev B-hindret väldigt långt bort så då drog jag bort henne, säger han till SVT Sport.

Henrik von Eckermann, som gjorde sin andra start i världscupen på den nya hästen Hannah, hade ett missförstånd i kombinationen och valde att utgå.

– Hon blev väldigt försiktig. Hon bromsade redan på ettan. In i kombinationen hoppade hon väldigt tveksamt, då blev B-hindret väldigt långt bort så då drog jag bort henne för att vi inte skulle landa mitt i hindret, säger Henrik von Eckermann.

Du valde sedan att utgå?

Ja, det var ingen mening att fortsätta. Förtroendet fanns inte där i dag.

Ekipaget har bara gjort tre tävlingar ihop och känner inte varandra helt än.

– Jag blev väldigt överraskad över situationen, jag var inte beredd på det. Men nu får man åka hem och träna och bygga upp det där förtroendet igen.

Fler vc-poäng till Fredricson

Peder Fredricson på Christian K tog sig däremot precis som i Helsingfors för två veckor sedan vidare till omhoppning.

Där gjorde Fredricson upp med femton andra ekipage som radade upp snabba rundor efter varandra. Fredricson visste när han gick in som näst siste startande att det behövde gå undan för att en seger skulle vara möjlig.

Men det näst sista hindret föll och fyra fel var ett faktum. I stället blev det Scott Brasch, som gick ut sist, som fick till alla svängar perfekt i omhoppningen och korsade mållinjen som snabbaste ryttare.

Peder Fredricson slutade på plats nummer tio, och samlar på sig ytterligare sju världscuppoäng. Han är fortsatt tvåa i totalen, nu på 28 poäng.

Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow rev tre hinder och slutade på tolv fel.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Henrik von Eckermann utgick med Hannah

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer