Foto: Bildbyrån

Peder Fredricson byter häst

Uppdaterad
Publicerad

Efter torsdagens halvtunga start med en rivning i Gothenburg Horse Show byter Peder Fredricson ut rutinerade hästen All In.

– Jag väljer Catch me not i morgon, säger Fredricson till SVT Sport.

I torsdagens inledande hoppning i Gothenburg Horse Show stod Peder Fredricson för den bästa blågula prestationen med en 11:e plats. Men efteråt var den 47-årige veteranen besviken över nedslaget på tolfte hindret.

– Vi hade alla önskat att ligga topp tre i dag, så att man hade varit med ordentligt, säger han till SVT Sport.

Och nu står det klart att ryttaren byter häst inför fredagen: från rutinerade All In till snart 13-årige Catch Me Not.

– Han brukar vara modig, säger världstrean till TT.

Besvikelse efter första omgången

Fredricson har ridit Catch Me Not i knappt ett år och duon har bland annat varit felfri i en stortävling i Barcelona. Men trots sin ålder är Catch Me Not ändå orutinerad på högsta nivå.

– Det är en cool häst.

Peder Fredricson red snabbt på All In under torsdagens hoppning. Rent tidsmässigt var duon trea. Men tidstillägget på tre sekunder efter rivningen gör att hoppet om att vinna världscupfinalen har krymt för världstrean.

– Men det beror så klart på hur banorna byggs resten av veckan. Bygger man jättesvårt, då kan saker hända, säger Fredricson.

Se Peder Fredricson och All In i torsdagens hoppning:

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.