Douglas Lindelöw och Cheldon blev tvåa. Foto: Bildbyrån

Dubbelt svenskt på pallen i GCT

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbelt svenskt på pallen när GCT intog Stockholm Stadion.

Men såväl Douglas Lindelöw som Henrik von Eckermann fick se sig slagna av engelsmannen Scott Brash.

– Det kom någon rackare och var lite snabbare på slutet, säger Lindelöw till SVT Sport.

Det blev en bra start på helgens Global Champions Tour på svensk mark.

Peder Fredricson, som vann tävlingen 2019, var en av de blågula som red felfritt. Men trots en fin prestation med All In räckte inte tiden till en pallplats individuellt. I stället blev det en elfteplats, drygt nio sekunder efter vinnaren Scott Brash.

Desto bättre gick det i lagtävlingen. Där ligger Fredricson och Edwina Tops-Alexander tvåa inför morgondagen.

– Det är alltid kul att rida i Sverige och den här banan är fantastisk, säger Fredricson till SVT Sport och fortsätter:

– Det har gått väldigt bra de sista månaderna och alla hästar har känts jättebra. Nu är det nya förutsättningar, nya tävlingar, säger Fredricson.

”Väldigt mycket tur”

Bäste svensk för dagen i Stockholm blev Douglas Lindelöw, som länge såg ut att gå mot segern. 30-åringen fick dock se sig slagen av en engelsman.

– Hästen hoppade fantastiskt bra. Det kom någon rackare och var lite snabbare på slutet, men det är inte så mycket att göra åt, säger Lindelöw om sin andraplats med hästen Cheldon.

Tredjeplatsen knep landsmannen Henrik von Eckermann med Glamour Girl.

– Jag är jättenöjd över hästen, hon gjorde det väldigt bra. Lite försiktigt i sista hindret, jag fick hålla lite väl mycket och så hade jag väldigt mycket tur, säger von Eckermann som hade rejält darr på det sista hindret.

Malin Baryard Johnsson (El Barone 111 Z) slutade 27:a, Rolf-Göran Bengtsson (Cassilano JMEN) 39:a och Evelina Tovek (Winnetou De La Hamente Z) slutade på en 40:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.