Foto: Bildbyrån

Peder Fredricson ny ryttare på Lindelöws EM-häst

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan blev det känt att Douglas Lindelöw blev av med EM-hästen Zacramento. Nu står det klart att Peder Fredricson är ny ryttare på valacken.

– Jag blev kontaktad av ägaren för någon dag sedan, säger han till SVT Sport.

I ett mejl skriver hästens ägare Tove Håkansson att Peder Fredricson blir ny ryttare på Zacramento.

– Jag blev kontaktad av ägaren för någon dag sedan och så hade vi ett möte. Vi har inte riktigt kommit överens om alla detaljer. Men det ska bli spännande, säger han till SVT Sport.

Fredricson har under åren sett hästen under Douglas Lindelöw, och de både ingick bland annat i EM-laget 2017.

– Den har gått väldigt bra med Douglas, sedan vet man aldrig hur det blir om den byter ryttare, säger Peder Fredricson.

Han är ännu inte provridit hästen.

– Nej, det har inte varit så utan sedan hon avslutade samarbetet med Douglas har hästen varit hemma hos henne. Vi får se hur det passar, det är mycket som ska stämma, säger han.

”Alltid känsligt”

Att en häst går från en svensk landslagsryttare till en annan kan ibland vara känsligt. Fredricson berättar att han själv pratat med Douglas Lindelöw innan beslutet togs.

– Det är alltid känsligt när hästar byter ryttare men jag kontaktade Douglas för att stämma av att allt var okej. Men antingen hade den kommit till mig eller åkt utomlands, säger han.

Ett trettioral intressenter ska ha kommit med förslag till Håkansson, men valet föll alltså på Fredricson.

”Beslutet om att det blir Peder som ny ryttare på hästen grundar sig bland annat i att Peder i och med sin ranking har tillträde till de största och bästa tävlingarna, däribland GCT.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.