Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peder Fredricson och All In är redo för EM. Foto: TT

Peder Fredricson på EM för att försvara guldet

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson går in i morgondagens tidshoppning som regerande europamästare – en titel han inte känner press av att inneha.
– Det gör ingen större skillnad, när man är på EM vill man göra bra ifrån sig oavsett, säger han till SVT Sport.

På onsdag startat hoppryttarna sitt EM med en tidshoppning. Peder Fredricson kommer att sitta på guldhästen från 2017 – All In. Hästvalet bekräftade Peder Fredricson för SVT Sport på måndagen.

– Det blev All In som jag hoppats på. Det känns jättebra, han har varit borta ett tag men kommit tillbaka bra i år. Det känns jättebra att ha honom här och se om vi kan försvara titeln, säger han till SVT Sport.

Att vara regerande europamästare är dock inget som skapar press för Fredricson.

– Det gör ingen större skillnad, när man är på EM vill man göra bra ifrån sig oavsett om det gått bra innan eller ej. Men om All In är i bra form vet jag att jag har en bra chans, säger han.

”Känner varandra väldigt bra”

Ikväll går hoppryttarna in och känner på banan i en uppvärmningshoppning, som görs utom tävlan. Då får Fredricson svar på hur All Ins form är.

– Uppladdningen har gått väldigt bra. Nu ska vi hoppa uppvärmningsklassen och då vet jag hur formen är just den här helgen.

Hur mäktigt är det med det samspelet du och All In har?

– Så här långt i karriären har han gjort väldigt bra i från sig på tävling och för det mesta när han kommer in på banan vet han vad han ska göra. Vi känner varandra väldigt bra. Det är bara att hoppas att han är i bra form den här helgen, säger Peder Fredricson.

Hör intervjun med Peder Fredricson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer