Peder Fredricson: ”Skam den som ger sig”

Uppdaterad
Publicerad

I dag avgörs SM-finalen i hoppning inomhus på Grevagården i Skövde.

20 finalister gör upp om SM-medaljerna varav sex av dem går in i finalen med noll fel från kvalet.

– Så klart att det är en fördel att inte ha några fel med sig men i princip kan allt hända, säger världsfyran Peder Fredricson som är en av de som är helt felfri så här långt.

SM för seniorer inleddes i torsdags med kval – 45 startande där de 20 främsta kvalificerade sig till dagens final. Ryttarna tar med sig sina fel från kvalet och det är jämnt inför avgörandet.

Sex ryttare är hittills felfria och häck i häl jagar fyra ryttare med ett tidsfel.

– Det är väldigt öppet och små marginaler så det är svårt att tippa någonting, säger Jörgen Larsson som var felfri i omgång ett med 10-åriga Casiliilia.

Fredricson jagar första SM-guldet

För knappt tre månader sedan vann Rolf-Göran Bengtsson SM utomhus i Falsterbo, tvåa blev Peder Fredricson. Den svenska världsfyran har varit på pallen flera gånger i SM-sammanhang men saknar ett SM-guld i medaljsamlingen.

– Skam den som ger sig... Det är klart att jag vill göra allt för att vinna, säger Fredricson till SVT Sport.

Peder Fredricson kvalade in två hästar till finalen, Crusader Ice och Christian K. Men ryttarna får endast tävla med en häst i finalen och det är Christian K som för förtroendet i jakten på en ny medalj.

– Målsättningen är att rida felfritt inom tiden så får man se hur man själv lyckas och hur många andra som lyckas, sedan blir det kanske en omhoppning, säger Fredricson.

Klicka här för att komma till söndagens sändning.

Så ser du SM-hoppningen i SVT

15.00-16.30 SVT2/SVT Play

Kommentatorer: Maria Wallberg och Lotta Björe

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.