Foto: Bildbyrån

Peder Fredricsons succéhäst tillbaka: ”Jätteglada”

Uppdaterad
Publicerad

2018 blev Peder Fredricson och hästen Hansson WL utnämnda till världens främsta hoppekipage. Men en skada satte stopp för tävlandet förra året. Nu är hästen tillbaka och ska sättas igång igen, skriver Hippson.

Peder Fredricsons Hansson WL slog igenom med dunder och brak och vann bland annat Grand Prix-klassen i Global Champions Tour i Cannes 2018. Inför VM i Tryon var Hansson aktuell, men valet föll till slut på Christian K.

2018 toppade de FEI:s rankning över de bästa ekipagen i världen.

Men en skada satte stopp för tävlandet förra året och hästen har inte startat på nästan ett år. Nu rapporterar Hippson att Hansson WL är på väg tillbaka till tävlingsbanan och han ska starta under tävlingar i Spanien i januari.

– Vi är jätteglada över att han är tillbaka. Tanken är att han sätts i gång väldigt lugnt i småklasser, sedan får vi se. Han ska bara tävla försiktigt med tanke på att han inte har hoppat så mycket den senaste tiden. Man får ta en sak i taget när man sätter i gång och skola in honom på höjderna igen, säger Lisen Bratt Fredricson, Peder Fredricsons fru, till sajten.

Vilken skada hästen hade vill de dock inte gå ut med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.