Peder Fredricson trea i Helsingfors

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson på hästen Hansson slutade trea i världscuptävlingarna i Helsingfors trots felfri hoppning.

– Han hoppade super och vi fick till en bra omhoppning. Vi var tyvärr inte tillräckligt snabba idag, summerade en inte allt för besviken Peder Fredricson för SVT Sport.

Fredricson var nöjd med världscupdebuterande Hansson som inte visade upp några tävlingsnerver.

– Det är en helt otrolig häst, jag är så glad att få ha en sådan här häst i stallet, berömde Fredricson.
 


Belgisk seger

Vann gjorde belgiskan Gudrun Patteet på hästen Sea Coast Pebbles Z som segrade 17 tiondelar före tvåan Hans-Dieter Dreher på hästen Embassy II och 21 tiondelar före Fredricson.

Stephanie Holmén blev näst bäste svensk på en 15:e plats efter en rivning i grundomgången. Resultatet resulterade ändå i två världscuppoäng till Holmén.

Världscupsdebuterande Fredrik Jönsson slutade på en blygsam 28:e plats med hästen Coldplay. Evelina Tovek hade två rivningar med Castello och slutade på 30:e plats.

Von Eckermann avbröt

Henrik von Eckermann utgick efter att han och Cantinero rivit två hinder tidigt i grundomgången En tuff start på världscupsäsongen för världstrean som i våras var trea i den stora världscupfinalen för andra året i rad.

Douglas Lindelöw som vann förra veckans världscupdeltävling red inte i Helsingfors men ligger fortfarande högt upp i världscuptlotalen på en fjärdeplats efter två deltävlingar. Peder Fredricson är näst bästa svensk i totalen på en sjätteplats med sina 15 poäng genom dagens tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer