Peder Fredricson blev trea i årets derby Foto: TT Nyhetsbyrån

Peder Fredricsons misstag kostade segern

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens Grand Prix var det idag dags för derby i Falsterbo. Peder Fredricson på ny häst ledde länge men hans fyra fel straffade sig och ekipaget missade omhoppningen.

Som nybliven mästare i Falsterbo Grand Prix så startade Peder Fredricson idag med nya hästen Cute S i derby-tävlingen. Derby, en blandning av vanlig hoppning och fälttävlan. För ett år sedan blev Fredricson första svenske segraren i derbyt sedan 2006, och idag hade han chansen att försvara titeln.

Började bra – sedan kom misstagen

Under banans första del, inne på hoppstadion, så såg Fredricson och hans Cute S stabila ut och kunde utan misstag rida ut till andra delen, utanför arenan. I första hindret under andradelen kom direkt misstaget direkt. En rivning vid den vita grinden efter ”Falterbobacken” kostade fyra fel och när konkurrenterna Andre Thieme och världsettan Steve Guerdat red felfritt så stod det klart att Fredricson inte kunde upprepa förra årets bedrift.

Vann med en tiondel

Omhoppningen blev en spännande historia där både ryttarna red fellfritt och till slut blev den tysken Andre Thieme som vann med ynka tiondelen.

– Det känns extra bra. Jag visste att jag var snabb men jag tog inte alla risker som jag kunde så jag trodde att han (Guerdat) skulle komma ikapp men det gjorde han inte riktigt, sa dagens stora vinnare Andre Thieme.

Peder Fredricson hade den klart snabbaste tiden av alla med fyra fel och slutade på en tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.