Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En elitryttare anklagas för att ha misshandlat sina hästar. Foto: Bildbyrån

Polisanmälde elitryttaren: ”Tillbakavisar bestämt anklagelser om misskötsel av hästar”

Uppdaterad
Publicerad

Den elitryttare som stängts av och polisanmälts av det svenska ridsportförbundet förnekar uppgifterna.

”Jag tillbakavisar bestämt anklagelserna om misskötsel av hästar. Jag är naturligtvis inte ofelbar men står fast vid att vår skötsel och träning av hästar utförs med högsta respekt och i enlighet med etablerade normer och regelverk”, skriver mannen som tillhör toppskiktet i svensk ridsport.

I en granskning i Aftonbladet beskrevs hur hästar bestraffas våldsamt, och även att mannen agerat oacceptabelt mot personal. Granskningen ledde till att Svenska ridsportförbundet i onsdags polisanmälde ryttaren, efter att ha samlat in egna vittnesmål.

Elitryttaren hänvisar till en oberoende veterinärundersökning, den senaste den här veckan, som inte ska ha visat på några anmärkningar. Dessutom påpekar elitryttaren att undersökningar från myndigheter visar att regler och normer följts.

SVT Sport har sökt elitryttaren.

KLIPP: Svenska ridsportsförbundets generalskereterare, Johan Fryberg, om polisanmälan mot elitryttaren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Svenska ridsportsförbundets generalskereterare, Johan Fryberg, i klippet om polisanmälan mot elitryttaren. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.