Ingen svensk till omhoppning – första gången i år

Uppdaterad
Publicerad

Det var nära, nära. Men till slut kom tävlingen där inte ett enda ekipage gick vidare till en omhoppning i världscupen. Detta för första gången i år. Det skedde i Mechelen, Belgien. Henrik von Eckermann red åtminstone snabbt och blev åtta. Vann gjorde Christian Ahlmann på Clintrexo Z.

– Det är första gången vi inte får en svensk till omhoppning i år. De har skämt bort oss riktigt ordentligt, hoppas det inte blir en trend in i 2019, men det tror jag inte, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Många hade problem med den luriga banan och efter 19 startande hade ingen lyckats ta sig till omhoppningen.

Inte heller dagens bästa svensk, Henrik von Eckermann, red felfritt. Men på hästen Mary Lou nöjde han sig med en rivning, red snabbt och blev till slut åtta.

”Så som världens bästa ryttare gör”

Stephanie Holmén, som var fyra i Grand Prix i går, inledde fint och i ett högt tempo. Men på det allra sista hindret kom hon lite snett med hästen Flip´s Little Sparrow och rev. Ekipaget blev 15:e.

Det blev en bom för Holmén som suckade uppgivet efterår.

– Det var synd, hon kommer lite för kort i sista galoppsprånget, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Tysk vann

Det dröjde fram till den 20:e ryttaren innan Kevin Staut snabbt och lätt felfritt tog sig i mål som etta.

– Han är otroligt erfaren. Han är från början offensiv och flyter genom svängarna, det var klass. Så som världens bästa ryttare gör.

I omhoppningen blev dock Christian Ahlmann på Clintrexo Z för svår för Haut. Ahlmann vann före Staut.

För Evelina Tovek och hästen Castello blev det två nedslag och ett tidsfel. Världscuptävlingen i Belgien var Toveks blott tredje och i sammanhanget och jagar fortsatt karriärens första poäng i världscupen. Tovek och Castello blev 29:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.