Kittel rörd till tårar efter andraplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev precis som väntat i Top Ten-finalen i Friends Arena – världsstjärnan Isabell Werth tog hem segern. En rörd Patrik Kittel satte personbästa för andra dagen i rad och slutade tvåa.

– Jag har aldrig ridit med så höga procent, säger han till SVT Sport.

Världstjärnan Isabell Werth, med bland annat tio OS-medaljer, hade allas ögon på sig i küren. Och visst levererade ekipaget precis som förväntat – höga 89,775 procent i söndagens final.

– Jag är väldigt, väldigt glad och stolt över min häst. Det var en fantastisk tävling idag och spännande att se de andra också. Min häst är i superform och jag är så lycklig. Hon vill verkligen visa sitt bästa, säger Werth till SVT Sport.

Isabell Werth avfyrade ett leende redan innan programmet var färdigridit.

– Den sista linjen ger mig alltid gåshud, och när publiken började applådera. 2018 har varit ett fantastiskt år för min karriär, säger hon.

Se vinnarritten här:

”Helt fantastiskt”

Patrik Kittel och Delaunay, trea igår, slog nu till med personrekord igen med sina 85,875 procent.

– Det är helt fantastiskt. Jag har aldrig ridit med så höga procent i kür. Publiken står upp och applåderar, man blir helt tårögd. Det är riktigt tryck här i Friends, säger han till SVT Sport.

Kittel var märkbart rörd.

– Man jobbar med hästarna varje dag och varje gång man får det där samspelet är det som att vinna en sjua på lotto. Det är helt magiskt.

Se Kittels ritt här:

Tillbaka i storform

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello gav ett styrkebesked med 82,745 procent framför hemmapubliken. Något som imponerade stort på SVT:s expertkommentator Gunilla Byström.

– Jag får nästan tårar i ögonen, det är så häftigt att komma igen efter ett längre uppehåll. Och att göra det på hemmaplan på det här sättet. Jag tror inte jag har sett henne rida bättre. Jag tycker det här var så bra, så starkt, säger hon.

För 22:a gången får ekipaget över 80 procent och de slutade femma.

– I dag var det en sådan där otroligt fin känsla. Det stämde otroligt bra med musiken, det är lite som att bara följa med på färden. Han var jättefin att rida, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till SVT Sport.

– Vad ska jag säga.. Jag är bara jätteglad.

Therese Nilshagen och Dante Weltino slog till med personbästa på 80,870. Ekipaget slutade sexa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.