Foto: Bildbyrån

Rolf-Göran Bengtsson tillbaka i hetluften – trea i Grand Prix

Publicerad

I Amsterdams Grand Prix, över 1,60-höjder, höll sig Rolf-Göran Bengtsson väl framme. Svensken slutade trea tillsammans med Oak Grove's Carlyle och verkar vara på god väg tillbaka till hetluften.
– Jag försöker arbeta mig tillbaka, säger han till SVT Sport.

Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove's Carlyle var felfria i grundomgången i Grand Prix-hoppningen i Amsterdam.

I omhoppningen, dit sex andra ekipage också tog sig, var ekipaget felfritt. Tiden räckte dock inte till seger, men väl till pallen. Bengtsson slutade trea. Vann gjorde Simon Delestre.

Rolf-Göran Bengtsson har varit borta från de stora sammanhangen ett bra tag, men nu är en av Sveriges främsta hoppryttare genom tiderna på väg tillbaka.

– Jag förlorade tre Grand Prix-hästar på kort tid. De nästa var inte långt komna nog för att ta vid på den höga nivån, så då får man starta om, säger han till SVT Sport.

Det låter tufft?

– Det är klart att det är trist att inte få vara med i de stora sammanhangen. Jag försöker arbeta mig tillbaka, men vi behöver horse power och har man kort med antal så är det bättre att vänta lite än att köra på för snabbt.

Tagit upp hästen

Och i går kom alltså en riktig framgång. Bengtsson har ridit 11-årige Oak Grove's Carlyle sedan 2015, och tagit upp hästen från lägre klasser till nuvarande Grand Prix-nivå.

– Carlyle hoppade GCT förra säsongen och gjorde ett par bra starter, sen fick jag ta en paus med honom för han blev ängslig på de stora klasserna gång efter gång, men nu känns det som att han är på väg tillbaka till där han var.

Utvecklingen pekar så här långt uppåt, men Rolf-Göran Bengtsson kan inte slå fast när ekipaget är redo för de riktigt stora sammanhangen.

– Jag arbetar mig framåt och uppåt, har jag en häst som är klar för EM framåt sommaren så skulle jag gärna rida, man man måste vara färdig för det och ta en plats. Jag skulle gärna vilja vara med, säger han.

Henrik von Eckermann/First One, och Stephanie Holmén/Flip's Little Sparrow hade båda åtta fel i klassen och hamnade utanför placering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer