Stephanie Holmén om missen: ”Vet knappt om jag är över det än”

Uppdaterad
Publicerad

Stephanie Holmén jagar, precis som Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann,världscuppoäng i Amsterdam. För Holmén kan det bli sista chansen att försöka ta sig till världscupfinalen.

– Jag försöker inte tänka så mycket på det, säger hon till SVT Sport.

Stephanie Holmén är i Amsterdam för att jaga poäng i världscupen. Med 17 poäng behöver hon få till en fullträff för att bli klar för världscupfinalen som går i Göteborg i april.

– Jag försöker inte tänka så mycket på det, för då blir det en onödig press. Det går inte att stänga av helt, man vet att man är här av den anledningen. Men Sparven känns jättefin så jag hoppas att om vi bara gör vårt bästa, kan räcka, säger hon till SVT Sport.

– Vad som helst kan hända, även om man är i form. Men jag har en väldigt bra känsla med mig hit i alla fall.

I Mechelens världscupklass i slutet av december var Holmén och Flip's Little Sparrow på väg mot en fullträff. Men sista hindret i grundomgången föll, och därmed försvann chanserna till omhoppning. Något som fortfarande finns kvar i tankarna.

– Det har tagit lång tid att komma över det. Jag vet knappt om jag är över det än. Det är nog det värsta för ryttare, när det gäller så mycket, säger hon.

Hur bearbetar man det?

– Nya tävlingar, fokus på nya mål. Försöka göra om och göra bättre, säger Holmén.

Finalen har varit ett mål sedan Stephanie Holmén fått chansen i världscupen.

– Det skulle såklart vara extra kul om man lyckas kvala in till en världscupfinal att den går på hemmaplan.

Även Henrik von Eckermann jagar en finaplats, men med ett bättre utgångsläge med 30 poäng. Till Amsterdam är VM-hästen Mary-Lou med.

– Min häst känns väldigt, väldigt bra. Så alla förutsättningar finns där för att lyckas, det är bara att göra det också, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.