Foto: TT Nyhetsbyrån

Stephanie Holmén in i hopplandslagets A-trupp

Uppdaterad
Publicerad

Stephanie Holméns framfart under förra året ger henne en plats i landslagets A-trupp. Den snart 28-åriga hoppryttaren var med i VM-truppen som reserv och nådde under förra året flera framgångar på Flip's Little Sparrow.

För att ta sig in i A-truppen krävs felfria ritter i GP-tävlingar eller i Nations Cup under de senaste tolv månaderna.

– Det här är ett levande dokument. Det finns många fler svenska ryttare som vi håller ögonen på. Och form är ju färskvara. Så en gång i halvåret uppdaterar vi trupperna, säger hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona till ridsport.se.

För Stephanie Holmén betyder platsen mycket.

– Det är väldigt kul och jag känner mig stolt att få stå på samma lista som de andra bästa ryttarna i Sverige. Jag är så motiverad att gå in i 2019 med ett starkt 2018  i ryggen, säger hon till SVT Sport.

Även Fredrik Jönsson, som ingick i det svenska VM-laget, flyttas upp från B-truppen. Detsamma gäller för Evelina Tovek och Irma Karlsson, båda 25 år.

– Det känns väldigt roligt, framför allt att vi är ett gäng yngre tjejer som kommer upp. Det är väldigt bra att vi får möjlighet. Henrik är en väldigt bra förbundskapten för han ger oss alla möjligheter, säger Irma Karlsson till SVT Sport.

– Vi är ett bra gäng med yngre ryttare som kommer upp. Jag tror alla pushar varandra och så blir man sporrad, och så krävs det ännu mer om man vill ta sig upp. Jag tror att det är väldigt utvecklande för landslaget.

Landslaget 2019:

Malin Baryard Johnsson

Henrik von Eckermann

Peder Fredricson

Stephanie Holmén

Fredrik Jönsson

Irma Karlsson

Douglas Lindelöw

Evelina Tovek

B-truppen:

Petronella Andersson

Rolf-Göran Bengtsson

Jonna Ekberg

Linda Heed

Jacob Hellström

Erica Swartz

Marcus Westergren

Jens Wickström

Dessutom finns en observeringstrupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.