Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Så ska OS-laget vinna VM

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s uppsnack inför Falsterbo Horse Show berättade Malin Baryard Johnsson att ryttarna ska isolera sig så mycket som möjligt under VM. Under OS var det pandemi – nu ska de försöka kopiera det upplägget för att lyckas.

– Det var framför allt covidläget, vi höll oss isolerade, säger Malin Baryard Johnsson till SVT.

Malin Baryard Johnsson var med i det svenska hopplaget som vann OS-guld förra året. Under lördagen berättade hon om framgångsreceptet till varför det gick så bra som det gjorde under mästerskapet i Tokyo.

– Vi pratar om det ibland, hur vi lyckades att göra det. Ingen av oss eller häst gjorde ett enda misstag. Vi har förstås vridit och vänt på varenda sten, säger hon.

– Det var framför allt covidläget, vi höll oss isolerade. Det ska vi ta med oss till Herning, även om det blir på ett annat sätt. Vi kommer att hålla oss i den lilla gruppen.

”Gott självförtroende”

Guldtrion från OS i Tokyo, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Baryard Johnsson, får i VM i Herning sällskap av Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson. Det stod klart när VM-laget i hoppning presenterades på lördagskvällen.

– Vi har gott självförtroende och vi hoppas pricka formen som vi gjorde förra året på OS, säger Baryard Johnsson.

VM i Herning pågår 6-14 augusti, men hoppningen drar igång den 9:e.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.