Springsteen bäst efter omhoppning

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Springsteen vann den internationella hoppningen i Sweden International Horse Show i Friends.

– Jag har så fina minnen härifrån, säger Springsteen.

Det var inte så mycket folk som när pappa Bruce uppträder i samma arena med sitt E Street Band men dottern kanske var ännu gladare än när pappan var i farten.

– Det var så härligt att komma tillbaka hit och jag har så fina minnen härifrån och det är en sådan fin atmosfär, säger den felfria Jessica Springsteen som vann på Volage du Val Henry efter en omhoppning med tio ekipage till SVT Sport. Springsteen var blott fyra hundradelar före britten och individuelle OS-vinnaren Ben Maher.

Hon vann för två år sedan.

GP-hoppning på söndag

Hon såg fram emot omhoppningen eftersom hästen är i fin form.

– Min häst är naturligt snabb och jag litade på hennes naturliga rytm. Det var så roligt att rida henne, jag är så glad. Jag har haft henne sedan hon var åtta år och hon har en speciell plats i mitt hjärta. Nu ser jag fram emot GP-hoppningen på söndag, ler Springsteen.

De främsta svenska hopparna höll sig samlade en bit från pallen. Peder Fredricson var sjua på Hansson (en bom på sista hindret kostade segern), Rolf-Göran Bengtsson åtta (Ermindo), Angelica Augustsson Zanotelli nia (Kalinka van de Nachtegaele) och Henrik von Eckermann tia på Glamour Girl. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.