Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik von Eckermann vann i Basel. Foto: Bildbyrån/SVT

Succé för Henrik von Eckermann – seger i världscupen i Basel

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann fortsätter leverera.

Han vann världscupstävlingen i Basel, med sin OS-guldhäst King Edward.

Henrik von Eckermann var enda svensk som gick vidare från grundhoppningen i världscupstävlingen i Basel. Varken Erika Swartz och Angelica Augustsson Zanotelli var felfria.

von Eckermann och King Edward gick ut som andra ekipage av sju i omhoppningen. Han gick då ut offensivt och levererade en bra tid, med 33.43. Den visade sig räcka till seger, då det snabbaste ekipaget, Edouard Schmitz och Gamin van't Naastveldhof fick fyra fel.

– Jag hade en bra känsla inför. Avstånden var till min fördel, jag kunde enkelt dra ner på ett språng. Jag kunde bara fokusera på min ridning och den var inte allt för dålig i dag, säger segraren i SVT:s sändning.

Marcus Ehning och Stargold var bara sex hundradelar efter svenskekipaget och tar därmed andraplatsen. Tredjeplatsen tar hemmaekipaget Gerrit Nieberg och Ben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.