Peder Fredricson och Catch Me Not S. Foto: Bildbyrån

Svenska laget tvåa i Nations Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget gick till den andra rundan med noll fel i protokollet och med en delad ledning. I andra rundan höll det dock inte hela vägen ut men Sverige tog sig upp på pallen som tvåa.

Fyra lag gick vidare med noll fel från fredagens första runda i Nations Cup i Rotterdam. Förutom Sverige, där Angelie von Essen på Alcapone des Carmille, Rolf-Göran Bengtsson på Ermindo W och Peder Fredricson på Catch Me Not S alla var felfria, var det Frankrike, USA och Tyskland.

Douglas Lindelöw var nära att putsa till sina fyra fel från första rundan men det näst sista hindret föll och det blev därmed fyra fel igen.

Angelie von Essen drog även hon på sig fyra fel och inte heller Rolf-Göran Bengtsson lyckades pricka nollan utan fick med sig ett tidsfel. Peder Fredricson hade i stället allt i sina egna händer när han och Catch Me Not S intog banan. Ekipaget kunde kosta på sig två tidsfel och ändå säkra segern för Sverige. Men ett tramp i vattnet för det formstarka ekipaget innebar fyra fel i protokollet och segern byttes mot en andraplats. Vann gjorde Nederländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.