Henrik von Eckermann jagar sin tredje raka pallplats i världscupfinalen Foto: TT nyhetsbyrån

Lotta Björe: ”Henrik har stor chans på ny pallplats”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tre hoppryttare med i prestigefulla världscupfinalen i Göteborg.

– Ja, Sverige levererar hela tiden, säger SVT-experten Lotta Björe.

Tre svenska hoppryttare har kvalat till VC-finalen i Göteborg i år.

Peder Fredricson, finaldebutanten Irma Karlsson och Henrik von Eckermann, som varit trea i finalen två år i rad, kommer alla till start.

– Henrik tillhör favoriterna tillsammans med Martin Fuchs, Schweiz. Tyskarna Christian Ahlman och Daniel Deusser, om han rider Tobago Z, är också favoriter, säger expert Björe.

SVT:s sändningar från Gothenburg Horse Show inleds torsdagen den 4 april.

Björe om svenska ekipagen

”Henrik von Eckermann visar fin form tillsammans med Toveks Mary Lou. Har vunnit två tunga segrar i vinter, bland annat i Hertogenbosch, Nederländerna, nyligen. Har stor chans att ta en ny pallplats.”

”Irma Karlsson och Ida van de Bisschop får slå ur underläge, men rider med självförtroende och vill ta en plats i det svenska laget till EM i augusti.”

”Peder Fredricson gör en spännande start. Han har två hästar anmälda (All In och Catch me not) och har tidigare sagt att All In är förstahandsvalet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.