Linda Algotsson på Fairnet under OS 2016. Foto: Bildbyrån

Sverige ligger tvåa i Nations Cup

Uppdaterad
Publicerad

De svenska ryttarna har inlett övertygande i Nations Cup i Polen. Efter att alla tre ryttare i laget inlett stabilt i dressyren ligger de nu tvåa. I morgon väntar en tuff terrängbana.

– Det är så klart ett bra utgångsläge, säger Linda Algotsson.

Det svenska laget har inlett helgens Nations Cup i polska Strzegoms på ett övertygande sätt. När dressyren reds på fredagen var Linda Algotsson på Fairnet, hästen som hon red i OS 2016, bäst i laget med 68,40 procent.

– Det känns väldigt bra. Jag tycker hästarna gått toppen. Dressyren brukar inte vara vår starka sida så det blev en bra inledning, säger Algotsson.

Johan Lundin/Mind Me red ihop 65,58 procent och Sandra Gustafsson på Kvadrat fick 64,49 procent.

Laget ligger nu tvåa efter ledande Frankrike. 

”Bra utgångsläge”

– Det är såklart ett bra utgångsläge. Min häst är rutinerad på nivån, sedan har vi en häst som är relativt ny på nivån och sedan ett helt nytt ekipage, så det är en mix av lite olika förutsättningar. Vi ska försöka göra det så gott vi kan, säger Linda Algotsson.

Hon har precis gått terrängbanan inför morgondagen (banhoppningen rids sedan på söndagen).

– Banan ser såklart väldigt tuff ut. Det är tekniskt svårt och mycket hinder på kort sträcka. Man måste hålla högt tempo mellan hindren. Jag känner Fairnet innan och utan nu så jag hoppas vi kommer ha väldigt kul på den här banan, säger Algotsson.

Fair Spot ska få rutin

Linda Algotsson red även individuellt på Fair Spot och då blev procenten ännu högre. Ekipaget ligger på en andraplats efter 73,72 procent i dressyren. Men med den 8-åriga valacken kommer det i terrängen mer handla om en skolrunda.

– Det blir första gången som han går Nations Cup, så han är också nykomling på den här nivån så han är mest med för att få rutin, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.