Sara Algotsson Ostholts silverhäst Wega är tillbaka på hög nivå. Foto: Bildbyrån

Sara Algotsson Ostholt i ledning

Uppdaterad
Publicerad

Sara Algotsson Ostholt, silvermedaljör från OS i London 2012, har tagit ledningen i en trestjärnig klass i Strzegom i Polen. Silverhästen Wega gick i pension 2016, men verkar nu vara tillbaka i toppform.

Tillsammans med Wega, silverhästen från 2012, red Sara Algotsson Ostholt ihop 74 procent i dressyren i den trestjärniga klassen i Polska Strzegom.

Att Wega är tillbaka på trestjärnig nivå är lite av en skräll. 2016 meddelade nämligen Algotsson Ostholt att hästen, på grund av en skada, hade gjort sitt på tävlingsbanorna. Men i september 2017 stod de på startlinjen igen.

– Hon är så lätt att rida, uppmärksam, letar hinder och naturligt snabb. Och hon älskar att tävla, det strålar om henne, sa Algotsson Ostholt till Svt Sport i september.

Bra läge inför terrängen

Trots att Sara Algotsson Ostholt sagt att det inte är fråga om någon seriös satsning med silverhästen var de i maj tillbaka på trestjärnig nivå.

Ekipaget ligger nu på 26 straffpoäng inför terrängen som rids på lördag. På söndag avslutas klassen med banhoppningen.

Fler svenskar är på plats på tävlingen, där bland annat Nations Cup ska avgöras. Victoria Carlebäck och Zlatan ligger elva i samma klass med 34,70 straffpoäng. William Nilsson Fryer på La Liga har 44,80 straff och ligger på nittonde plats.

Dressyren i Nations Cup avgörs på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.