Lotta Björe tror på Malin Baryard-Johnsson i ridsport-EM. Foto: TT

SVT:s expert: ”Hoppas Malin Baryard-Johnsson klipper till”

Uppdaterad
Publicerad
Sverige, Sverige och Sverige. Ja, SVT:s expert Lotta Björe tror stenhårt på Sverige både i laghoppningen på EM och i den individuella finalen.
– Vi är så otroligt starka både som lag och indivuellt, säger hon till SVT Sport.

På onsdag gör hoppryttarna sina första starter under ridsport-EM i Rotterdam med en tidshoppning. Efter en laghoppning på torsdag ska det avgöras vilket land som tar hand om medaljerna under den andra laghoppningen på fredagen.

SVT:s expert Lotta Björe tror att Sverige står överst på pallen.

– Sverige är så otroligt starka både i lag och individuellt. Det är samma lag som red VM förra året och jag tror att det är ett otroligt sammansvetsat lag. Alla hästarna visar form, säger hon.

Björe tror också att Schweiz och Belgien tar medalj – två lag som allt som oftast levererar och håller en hög lägstanivå.

Peder Fredricson är het medaljkandidat

Individuellt håller Lotta Björe två svenskar som medaljkandidater. En av dem är regerande Europamästaren Peder Fredricson.

– Man behöver inte säga mer. Allt är redan sagt om Peder och ”Allan”. Han har matchat hästen jättebra för det här, säger hon.

Dessutom tror Lotta Björe att det finns en stark uppstickare i Malin Baryard-Johnsson på Indiana.

– Hon har varit jättestark, jag hoppas verkligen att hon klipper till. Hon har varit stark både individuellt och bidragit till laghoppningar, hon har haft så otroligt många felfria rundor.

Tre andra ryttare som Björe tror kommer nosa på medaljerna är tysken Daniel Deusser och schweizarna Steve Guerdat och Martin Fuchs.

Sveriges lag

Visa

Fredrik Jönsson (startnummer 5), Malin Baryard Johnsson (23), Henrik von Eckermann (38), Peder Fredricson (56).

Evelina Tovek är reserv på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer