I fjol fick tv-tittarna se Patrik Kittel vinna i Falsterbo – i år har de chansen igen. Foto: TT Nyhetsbyrån

SVT sänder Falsterbo Horse Show: ”Jättespännande och roligt”

Uppdaterad
Publicerad

I sommar bjuder SVT Sport på ett populärt evenemang för alla som älskar ridsport: Falsterbo Horse Show.

– Det känns jättespännande och roligt att återvända till Falsterbo efter förra årets uppskattade sändningar, säger SVT:s projektledare Helena Bäckman.

Ifjol gjorde prestigefyllda Falsterbo Horse Show efterlängtad comeback i SVT. Och även i år bjuder SVT Sport ridsportspubliken på högklassiga tävlingar. Den årliga hästtävlingen på Falsterbonäset i södra Skåne brukar locka de allra bästa ryttarna.

– Det är jätteroligt. Även om det känns som att hela häst-Sverige är på plats är det jättemånga som vill följa det på tv. Falsterbo är en riktig hästfest i allt, det finns något för alla, säger SVT:s expert Lotta Björe.

Bästa laget

Falsterbo är Sveriges enda femstjärna internationella utomhustävling. Björe ser särskilt fram emot nationshoppningen.

– Sverige lär ha sitt bästa lag på plats. Det är ganska nära uttagningen till VM i USA i september. Och de vill nog gärna att det tänkta laget ska rida ihop sig och helst få en seger på hemmaplan. Jag tror att många länder kommer att ha sina bästa ryttare där, säger hon.

Ett kraftprov

SVT sänder 13-15 juli såväl hoppningen som dressyren och hoppningens lagtävling Nations Cup. Dessutom visar vi Falsterbo Derby, ett riktigt kraftprov för både häst och ryttare där några av hindren består av naturhinder.

I fjol slutade Peder Fredricson tvåa i Falsterbo Grand Prix och fyra i Falsterbo Derby. Dressyrryttaren Patrik Kittel vann den trestjärniga Grand Prix-tävlingen på Well Done de la Roche.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.