Tinne Vilhelmsson Silfvén på hästen Don Auriello under Göteborg Horse Show 2016. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Starka besked av VM-truppen – Tinnes ”Anton” tillbaka

Publicerad

De svenska VM-ryttarna gör av allt att döma sin sista tävling innan VM i september. I Grand Prix i Tyskland la de beslag på första-, tredje- och fjärdeplatsen.
– Det bådar gott inför VM, säger förbundskaptenen Bo Jenå.

Tinne Vilhelmson Silfvéns förstahäst Don Auriello kom aldrig till start i Falsterbo eftersom han inte var helt fräsch. Nu var ”Anton” tillbaka på banan och i Grand Prix i tyska Cappeln blev det en fjärdeplats med 73,370 procent.

– Det kändes jättebra, jag är väldigt nöjd med honom. Det var kanske lite ringrostigt tävlingsmässigt. Det känns bra att få de här starterna i ryggen, säger hon till SVT Sport.

– Vi fick det lilla bakslaget i Falsterbo, man är inte så säker i den här sporten. Men nu känns det skönt att vi är tillbaka.

Andra VM-hästen ströks

Tinne har dock två aktuella hästar för VM. Men denna helg ströks Paridon Magi från tävlingarna eftersom han inte kändes helt som vanligt.

– Men jag hoppas att allt är bra. Jag vill hålla honom sund och fräsch därför ville jag inte rida honom här. Vi ska kolla honom med veterinären så att det inte är något, säger hon.

Hon sticker däremot inte under stol med att det helst är Don Auriello hon startar i VM.

– Vi hoppas alla att det blir Anton, det är drömmen om det kan bli så. Han har rutinen och erfarenheten, det är min förstahäst helt enkelt, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Vad vill du ha för svar av honom på lördag för att känna att han är i form för ett VM?

– Bara att få en till sådan här runda, känna att vi är ännu lite säkrare och mer up to date på banan.

Kittel segrade

Klassen blev en riktig svenskframgång. Den vanns av Patrik Kittel på Well Done de la Roche med 75,043 procent. Juliette Ramel, också hon VM-uttagen, var trea på Buriel K.H med  73,522 procent.

– Jag har fått de beskeden jag ville ha av hästarna och ryttarna, att de kan gå in och prestera i första klassen. Jag är väldigt glad över hästarna gick och hur de tog miljön. Det bådar gott inför VM, säger förbundskaptenen Bo Jenå till SVT Sport.

På måndag ska VM-hästarna nomineras.

– Då gör vi så att vi nominerar två hästar på Tinne och två på Patrik. Sedan behöver vi inte bestämma vilken häst det blir före tredje september, säger Bo Jenå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer